top of page

Síelhetek pályán kívül?

A szakértők szerint minden a kockázat felméréséről szól.


„Amikor pályán kívül síel vagy snowboardozik, tanácsos figyelembe venni a kockázati tényezőket – a közelmúlt időjárását, havazást, hőmérsékletet és szélt, valamint a lejtős szempontokat. Ha tanácsot kér a síjárőröktől, és megnézi a helyi lavina-előrejelzéseket, akkor jobban megértheti a kockázatot” – mondja a brit síklub a The Independentnek .


„Mindig vigyen magával lavina adó-vevőt, lapátot és szondát, amikor lefelé merészkedett a pályáról.” (+ az új GPS helymeghatárózós lokációs jelzéssel ellátható okoseszközök is baj esetén életet menthetnek)


Henry Schniewind, a Henry's Avalanche Talks alapítója azt javasolja, hogy ragaszkodjanak a nyílt pályákhoz azokon a területeken, ahol erős havazás volt tapasztalható. „Ha úgy dönt, hogy a pályán kívülre merészkedik, ügyeljen arra, hogy 30 fok alatti lejtőkön maradjon, és ne legyenek kitéve a felettük 30 foknál meredekebb lejtőknek” – tanácsolja.


A Weathertoski.co.uk munkatársa, Wilkin arra figyelmeztet, hogy az alacsonyabb lavinaveszély nem jelenti azt, hogy „nincs lavinaveszély”: „Mindig válasszon szakképzett vezetőt, hacsak nem rendelkezik nagy tapasztalattal és pontosan tudja, mit csinál.”


Amennyiben síelni megy mindenképpen kössön UTASBIZTOSÍTÁST! (Akár pályán kívüli síelésre is tudunk megoldást nyújtani) Nálunk számos biztosító termékei közül, választhatja ki az Önnek legmegfelelőbb konstrukciót. Keressen minket bizalommal: https://www.granbroker.hu/kapcsolat


https://www.independent.co.uk/travel/skiing/alps-avalanches-safe-travel-advice-ski-snowboard-holidays-austria-germany-deaths-a8716981.html

5 megtekintés0 hozzászólás

تعليقات


bottom of page