top of page
1200px-Puzzle.jpg

Miért válassz minket?

Több Biztosító termék egy helyen

Ügyfélközpontú kisszollgálás! Tartsa egy helyen biztosításait, mi intézzük ügyeit!

MI A CASCO BIZTOSÍTÁS?

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás baleset bekövetkeztekor csak a vétlen sofőr kárait téríti meg, addig a CASCO, akkor is segítséget nyújt, ha mi okoztuk a balesetet. CASCO biztosítást minden üzembentartó saját autójára köthet, és önkéntesen választható. A töréskáron kívül számos más helyzetben is megfelelő védelmet biztosít: többek között elemi károk, lopáskár , valamint üvegtörés esetén sem kell aggódnunk az anyagi következmények miatt. Az alap védelem mellett kiegészítő fedezetekkel igényeinknek megfelelően alakíthatjuk ki szerződésünket, így köthetünk akár az autóban tárolt gyermekfelszerelésekre, poggyászra vagy sportfelszerelésre is.

 

CASCO KÖTÉS ÉS BIZTOSÍTÓI SZEMLE

Új és használt gépjárműre is köthetünk CASCO biztosítást: Fontos tudni, hogy használt autó esetén a biztosító kérhet egy előzetes szakértői szemlét, melynek során felmérik a jármű aktuális állapotát. A biztosításkötés során az autó adatai alapján derül ki, hogy szükséges-e a szemle, ilyenkor a biztosítás védelme nem a biztosításkötés időpontjától, hanem a szemle elfogadását követően indul. Fontos kiemelni, hogy CASCO biztosítást csak meghatározott életkorú autókra köthetünk. (a köthetőségi korhatár eltérő lehet az egyes biztosítóknál, de általában 15 évnél fiatalabb járműveket nagy biztonsággal lehet biztosítani.)

 

MILYEN KÁROK ESETÉBEN TÉRÍT A CASCO?

Amennyiben teljes körű CASCO-t választunk, biztosíthatjuk autónkat a töréskárok, lopáskárokelemi károk, és üvegtörés eseteire. Így anyagi segítséget kaphatunk, ha például jégeső következtében sérül a fényezés, vagy ismeretlen tettes megrongálja autónkat, és akkor is, ha kavicsfelverődés miatt megreped a szélvédő. Emellett lehetőségünk van kiválasztani azokat a káreseményeket, amelyektől a leginkább tartunk, és csak ezekre a fedezetekre is megköthetjük a biztosítást. Biztosításkötés előtt mindig alaposan olvassuk át a szerződést, és bizonyosodjunk meg arról, hogy valóban azok a kockázatok szerepelnek benne, amelyekre szeretnénk bebiztosítani autónkat.

 

MELY ESETEKBEN NEM FIZET A BIZTOSÍTÓ?

A CASCO esetében is előfordulnak olyan esetekk, amikor nem számíthatunk kártérítésre a biztosítótól (nem fizet a biztosító). Ilyen például minden olyan sérülés, ami nem baleseti jelleggel keletkezett, például műszaki meghibásodás, alkatrészleválás, anyaghiba. A súlyos gondatlanságból vagy szándékosan okozott baleset szintén a biztosító mentesülését vonja maga után. Fontos, hogy az autó üzembentartójának kármegelőzési kötelezettsége van, ami például lopás esetén esetén azt jelenti, hogy tilos a jármű pótkulcsát vagy a forgalmi engedélyt az autóban tartani. Ezeket át kell adnunk a biztosítónak, és eleshetünk a kártérítéstől, ha az autóval együtt ezeket is ellopták. Ez csak néhány példa a teljesség igénye nélkül, ezeket a biztosítási szerződés és a feltétel minden esetben tartalmazza. Ezeket mindenképpen alaposan olvassuk át, mielőtt megkötjük a szerződést.

 

MIT JELENT AZ ÖNRÉSZ FOGALMA?

Az autóban keletkezett károk javításának egy részét a szerződőnek kell fizetnie – amikor meghatározzuk az önrészt, tulajdonképpen azt adjuk meg, hogy ez az összeg mekkora legyen. Az önrészt általában egy százalékos értékben és egy konkrét összegben is meghatározzák – a kettő közül mindig a magasabb összeget vonja le a biztosító a kártérítésből. Ez befolyásolja a biztosítási díjat is: minél nagyobb mértékű önrészt határozunk meg, annál alacsonyabb lesz a biztosítási díj, ám baleset bekövetkeztekor is annál nagyobb összeget kell nekünk állni saját forrásból. Érdemes jól átgondolni, hogy mekkora önrész megfizetését tudjuk vállalni! Amikor a kár helyreállításának költsége az önrész mértékét nem haladja meg, a biztosítótól nem számíthatunk kártérítésre, nekünk kell fizetnünk a javítást.

 

Hírek, újdonságok

ENNYIRE EGYSZERŰ!

Add meg az adataidat!

Kiszámoljuk a legjobb ajánlatot!

Megkötjük a kiválasztott szerződést!

Már él is a biztosításod!

Érdekel az ajánlatunk?

bottom of page