top of page
1200px-Puzzle.jpg

Miért válassz minket?

Több Biztosító termék egy helyen

Ügyfélközpontú kisszollgálás! Tartsa egy helyen biztosításait, mi intézzük ügyeit!

KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS: kinek és mire?

kötelező felelősségbiztosítás (GFB) - nem egy választható biztosítási forma. Mint a nevében is benne van ezt mindenkinek meg kell kötnie, akinek valamilyen gépjárműve van és azzal a közlekedésben részt szeretne venni: legyen az személy- vagy teherautó, motorkerékpár, vagy akár csak egy rendszám nélküli robogó. (Fontos:, utánfutóra, lakókocsira is meg kell kötni, annak ellenére, hogy ezek nem klasszikus gépjárművek). A kötelező felelősségbiztosítást a 2009. évi LXII. törvény szabályozza és elsődleges célja, hogy a biztosító, az általunk másoknak okozott károkat térítse meg helyettünk. GFB nélkül nem vehetünk részt a közúti forgalomban, ellenkező esetben bírságokkal, valamint azzal szembesülhetünk, hogy egy véletlenül okozott kárt a saját pénzünkből kell kifizetnünk. (A MABISZ Kártalanítási Számla ugyan megtéríti azokat a károkat, amelyeket a GFB megkötése nélkül közlekedők okoznak, de aztán azt kjógi úton behajtja a tényleges igazolt károkozón.)

A kötelező felelősségbiztosítást csak a forgalmi engedélyben bejegyzett üzembentartó kötheti meg. Az esetek többségében a tulajdonos és az üzembentartó ugyanazt a személyt (vagy céget) jelenti. Különböző tulajdonos és üzembentartó az eseteken nayg többségében lízingelt gépkocsiknál fordul elő, és azokban az esetekben, ahol "költségcsökkentő célzattal" az autó használati jogát nem adásvétellel adja át egy személy

 

A GFB nem csak ránk nézve kötelező, hanem a biztosítóra is. Ez azt jelenti, hogy ha elhatároztuk, hogy melyik biztosítóval kívánjuk megkötni a biztosításunkat, akkor a választott biztosító azt köteles elfogadni.

Ha elhagyjuk az országot, mindenképpen szerezzük be a zöldkártyát is, biztosítónk ezt is ingyen bocsájtja rendelkezésünkre. Noha nemzetközi egyezmények szabályozzák, hogy mely országok fogadják el egymás kötelező szerződéseit és erre a dokumentumra nem lenne szükség, a tapasztalat mégis azt mutatja, hogy bizonyos országokban a rendőrök kérik a zöldkártya bemutatását.

FONTOS: baleset után, főleg, ha személyi sérülés is történt (ez esetben kötelező), külföldi gépjármű is részese a balesetnek, vagy ha a baleset résztvevőinek nem sikerül teljesen egyértelműen megállapodniuk a felelősség kérdésében (dé még talán akkor is, ha sikerült), mindig hívjunk rendőrt, így sok további kényelmetlenségtől szabadíthatjuk meg magunkat!

Hírek, újdonságok

ENNYIRE EGYSZERŰ!

Add meg az adataidat!

Kiszámoljuk a legjobb ajánlatot!

Megkötjük a kiválasztott szerződést!

Már él is a biztosításod!

Érdekel az ajánlatunk?

bottom of page