top of page

Biztonságos síelni az Alpokban?

A Külügyi és Nemzetközösségi Hivatal a múlt hónapban frissítette Ausztriára vonatkozó útmutatásait, és kijelentette: „Ausztria egyes részein nagy a lavinaveszély. Utazási zavarok is előfordulhatnak.


Kövesse a helyi hatóságok és az utazásszervező tanácsát

Az olaszországi tanács a következőket tartalmazza: "Ha síközpontba látogat, utazás előtt tanácsot kell kérnie az időjárási és lavinaviszonyokról, és ismerkedjen meg a helyi síelőírásokkal és -szabályozásokkal."


A síelés és a snowboardozás biztonságos, ha betartja a szabályokat!


„Az üdülőhelyek hatóságai nem nyitnak pályákat, hacsak nem tartják biztonságosnak. Ugyanez vonatkozik az utakra is, ha úgy ítélik meg, hogy lavinaveszélynek vannak kitéve, akkor lezárják őket, még akkor is, ha ez egy időre az üdülőhelyek elzárását jelenti.”


David Pellatt (Technical Architect, CTO and Owner of J2Ski.com) a J2ski.com igazgatója egyetért azzal, hogy biztonságos síelni, ha a helyi tanácsok ezt mondják. „Az üdülőhelyek személyzete keményen dolgozik nehéz körülmények között, hogy a dolgok biztonságban legyenek, és ha a felvonók és a pályák nyitva vannak, akkor az azt jelenti biztonságosan lehet síelni – feltéve, hogy a pályák megjelölt határain belül maradnak a síelni vágyók.


„A figyelmeztetés – természetesen – az, hogy ha a felvonókat és a kifutókat bezárják, a nagyon veszélyes körülmények miatt, akkor senkinek ne jusson eszébe egy lezárt pályára felmenni, mert azt olyan veszélyesnek kell tekinteni, mint jelenleg a pályán kívüli síelést.”


Hozzáteszi, hogy a síelőknek követniük kell a helyi hatóságok tanácsait, mivel a körülmények és az előrejelzések nagyon eltérőek az Alpokban: „Fontos, hogy kerüljük a rossz vagy veszélyes általános tanácsokat; minden esetben fogadd meg a helyi tanácsokat."


Síterepek és hójelentések: https://www.j2ski.com/


Amennyiben síelni megy mindenképpen kössön UTASBIZTOSÍTÁST! Nálunk számos biztosító termékei közül, választhatja ki az Önnek legmegfelelőbb konstrukciót. Keressen minket bizalommal: https://www.granbroker.hu/kapcsolat

Forrás: https://www.independent.co.uk/travel/skiing/alps-avalanches-safe-travel-advice-ski-snowboard-holidays-austria-germany-deaths-a8716981.html

11 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page